A Dal 2022

2022.01.31. 16:38

Nyilvánosságra hozták a második válogató versenydalait

Szombaton a második válogatóval folytatódik A Dal 2022 a Dunán. A közmédia dalválasztó showműsorának következő adásában ismét tíz dal kap lehetőséget, hogy az év magyar slágere legyen.

A Dal 2022 szombati adásában versenyez Andelic Jonathan JOTA (dalának címe: Elhiszem még), az Audioshake (Influencer), Fóris Rita (Olyan szép), Gubik Petra (Ez van, ez!), Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya), a Nova Prospect (Utolsókból elsők), az Ocho Macho (Lazulj bele), Pádár Szilvia (Kismadár), a Pink & The Panthers (Fényes Galaxisok) és a Subtones (Nem segít más) - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája.

Mint a közleményben felidézik, a dalválasztó 11. évada a már hagyományossá vált közös dallal kezdődött a hétvégi első adásban. Az Omega együttes nemrég elhunyt frontemberére, Kóbor Jánosra emlékezve egy medley-t énekelt a 40 versenyző, akik a Fekete pillangót és a Gyöngyhajú lányt adták elő.

A Dal 2022 első válogatóján a Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter alkotta szakmai zsűri pontszámai alapján az elődöntőbe jutott a Ruby Harlem & Roy előadásában a Még ma este, Sándor Szofitól a 21 gramm, a Pankastic!-től a Hosszú volt a nyár, Majoros Csengétől pedig a Földöntúli szerelem című dal. Az ötödik továbbjutó a közönség döntése alapján Ya Ou Zsákutca című produkciója volt.

Az élő showműsorban idén is összesen negyven produkció versenyez. A dalok minden adásban élőben hangzanak el, a két elődöntőben a produkciókat akusztikus verzióban adják majd elő, a döntősök pedig szimfonikus változatban lesznek hallhatók a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében.

A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe, amelyekből négy-négy dal kerül a fináléba. A végső győztesről idén is a közönség dönt.

A győztes dal előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, valamint egy tízdalos stúdiólemezt és az egyik felvételhez videoklipet készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

Részletes információk A Dal Facebook- és Instagram-oldalán, a műsorvezetők - Rókusfalvy Lili és Király Viktor - közösségimédia-felületein, az adal.hu-n, valamint a műsor hivatalos YouTube-csatornáján találhatók.

Borítókép: Ruby Harlem & Roy (A DAL Facebook-oldala)

 

Címkék#A Dal 2022

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!