Liszt-kukacok Akadémiája

2022.01.28. 08:40

Gyerekeknek szóló sorozat kezdődik a Zeneakadémián vasárnap

Monteverdi, a kórusforradalmár címmel vasárnap kezdődik a Liszt-kukacok Akadémiája 10-15 éveseknek szóló, Feltalálók című sorozata a budapesti Zeneakadémián.

A Zeneakadémia közleménye szerint a szezonnyitó matinén Mona Dániel zenetörténész a Szent Efrém Férfikar segítségével mutatja be, milyen volt a kóruséneklés Monteverdi előtt, miben áll az itáliai mester eredetisége, és miért csodáljuk a mai napig az újításait.

A program részeként a főépület Átriumában interaktív kiállítás nyílik, amelyen a programok négy főszereplője – Monteverdi, Beethoven, Schubert és Schönberg –, valamint Bartók és Kodály, továbbá a foglalkozások kabalája, Liszt-kukac úr legókockákból készült portréját is bemutatják. Utóbbit a résztvevő gyermekek is kirakhatják a számukra biztosított legóelemekből.

Az úgynevezett kiterjesztett valóság (AR) segítségével a zeneszerzők életművébe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők az e célra készült mobiltelefonos applikáció révén.

A sorozat februári programján Beethoven, a rockfelfedező, márciusban Schubert, a lélekkutató, áprilisban pedig Schönberg, a dallamújító áll majd a középpontban.

Borítókép: A Szent Efrém Férfikar a Kálvin téri református templomban 2021. szeptember 8-án / MTI / Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában