hit és hivatás

2021.11.10. 19:45

Novák Katalin: a hatalom, a hivatal, a tisztség Isten kegyelméből ered

A hite keretet és értelmet ad életének. Bár felnőtt fejjel kezdte el naponta olvasni a Szentírást, mára elképzelhetetlennek tartja, hogy enélkül induljon a nap. Novák Katalin családügyi miniszter szeptember óta a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) jószolgálati nagykövete.

20211022 Budapest Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

A tárcavezető új megbízatásáról, személyes istenkapcsolatáról és családjáról is beszélt a Reformátusok Lapjának.

„Akárhányszor mondom el a miatyánkot, minden alkalommal tudatosul bennem: az ország, a hatalom és a dicsőség nem az enyém, nem a miénk, hanem csakis az Istené. Ebből a mondatból is kiderül, hogy a hatalom, a hivatal, a tisztség kegyelemből ered.

Ez a gondolat pedig felvértez erővel, energiával, valódi biztonságérzettel. Tudom, hogy Istené az ország, és ez nem tétlenségre késztet, inkább felszabadít, hiszen lehetőségem van szolgálóként részt venni az ő világában, és így értelmet kap a munkám és az életem is” – emelte ki az interjúban Novák Katalin.

A családügyi miniszter a református.hu-nak adott interjúban annak apropóján beszélt, hogy szeptembertől a Magyar Református Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként is tevékenykedik. A teljes interjút itt olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában