Hazai tehetségek

2021.10.05. 08:05

Számos magyar tervező mutatkozik be a 360 Design Budapest kiállításon

A tárlaton az egyedi bútorok, lámpák és kerámiák kapják idén a főszerepet.

Mintegy 40 magyar és regionális tervező alkotásait mutatja be a 360 Design Budapest kiállítás, amely hétfőn nyílt meg Budapesten a Bálnában.

Az idei tárlaton olyan tervezők munkái láthatóak, akik kézműves tehetségükkel, tervezői tapasztalatukkal, innovatív gondolkodásukkal, gyártói leleményükkel vagy tudatosságukkal hívják fel magukra a figyelmet – hangsúlyozta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója.

Ledényi Attila, az Art Market Budapest alapítója és igazgatója pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a 11. Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár, amely a napokban veszi kezdetét, a képzőművészet és fotóművészet mellett ebben az évben a dizájnt és formatervezést is fókuszba helyezte.

A dizájn a mindennapok kihívásaira ad választ, így a 360 Design Budapest kiállításon látható tárgyak is a jelenre reflektálnak – fogalmazott Pomázi Gyula a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában