ingyenesen látogatható

2021.08.03. 06:55

Világok hangja: szabadtéri koncert Keszthelyen és Zalaegerszegen

A koncerteken fellép a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, Szirtes Edina Mókus és a Szirtes Folk Band, a zalai megyeszékhelyen Rátóti Zoltán színművész előadásában prózai művek hangzanak majd el.

Világok hangja címmel szerdán Keszthelyen, a Balaton-parton, csütörtökön pedig a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem előtti parkolóban tartanak ingyenes szabadtéri hangversenyt.

A koncerteken fellép a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, Szirtes Edina Mókus és a Szirtes Folk Band, a zalai megyeszékhelyen Rátóti Zoltán színművész előadásában prózai művek hangzanak majd el – mondta el Tóth László, a hangverseny- és kiállítóterem intézményegység-vezetője.

A hangversenyeken Sándor János karmester vezényletével Szirtes Edina szerzeményeit adják elő: a klasszikus alapokon nyugvó, világzenei, népzenei, dzsesszes művek elsősorban versmegzenésítések – fűzte hozzá.

A koncert a Balaton-parti városban a 29. Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnep elnevezésű rendezvény egyik előadása lesz, míg a zalaegerszegi hangverseny a nyár elején indított Térzene programsorozat része.

Az ingyenes szabadtéri előadásokon a klasszikus zenei műfajokat szeretnék népszerűsíteni, a tereken, a fesztiválokon ugyanis azokhoz az emberekhez is el tudnak jutni, akik kevésbé tartoznak a hangversenytermek közönségéhez – fejtette ki Tóth László zongoraművész.

A Világok hangja cím abból ered, hogy a népzenét különböző stílusokkal – dzsesszel, klasszikus zenével, könnyűzenei műfajokkal – ötvözik. A „különböző kultúrák hangjainak ötvözése” közelebb hozhatja a népzenét a mai kor emberéhez – fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!