Változatos programok

2021.08.16. 09:36

Megnyílt a XIV. Pilisi Klastrom Fesztivál

A 14 éve működő Pilisi Klastrom Fesztivál fő célja, hogy az itt élő szlovák és magyar, illetve német nemzetiségek minél jobban megismerjék egymás kultúráját és erősítsék azt a közösséget, amelyben élnek – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára az esemény megnyitóján szombaton, Pilisszentkereszten.

Vitályos Eszter elmondta, hogy

széles skálán mozog a fesztivál programja, nem csak a zene és kirakodóvásár, hanem komoly előadások is színesítik azt Pilisszentkereszt múltjáról, történelméről, jövőjéről és jelenéről.

Hozzátette, hogy amikor a településre látogat, mindig úgy érzi, hogy a béke szigetére érkezett.

„A magyar falu programon keresztül szépen fejlődik a település, de ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk, még sok dolgunk van, hogy az itt élők igényei jobban ki legyenek elégítve”

– fűzte hozzá az államtitkár.

Beszélt arról is, hogy Pilisszentkereszt és a környéken található Dobogókő is színes település, ez annak is köszönhető, hogy több nemzetiség él itt együtt békésen, megadva a tiszteletet egymásnak.

Az idén egy szlovákiai kistelepülés, Nagyölved az esemény vendége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában