különféle műfajok

2021.08.05. 08:00

Európai filmfesztivál kezdődik a Margitszigeten

Nagyszabású európai filmfesztivál kezdődik szombaton a Margitszigeten, augusztus 22-ig európai, izraeli és távol-keleti filmalkotásokat tekinthetnek meg az érdeklődők a fővárosi, alkalmi kertmoziban – olvasható a Budapest Film Zrt. közleményében.

Mint írják, az EUNIC Hungary, az európai nemzeti kulturális intézetek hálózata szabadtéri filmvetítés-sorozatot rendez Budapesten.

A filmeket a Margitszigeti Atlétikai Centrum 300 férőhelyes, füves pályáján tekinthetik meg a nézők.

Az ingyenes program részeként 16 estén keresztül minden alkalommal más-más ország (Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Portugália, Ausztria, Csehország, Litvánia, Norvégia, Szlovákia, Japán, Finnország, Belgium, Észtország, Németország és Izrael) kulturális képviselői által válogatott filmeket vetítenek.

Vasárnap a Ferzan Özpetek által rendezett Fortuna istennő (La dea Fortuna) című, 2019-es olasz vígjátékot láthatják az érdeklődők. Augusztus 11-én a Bánat és öröm a zsiráfok életében (Tristeza e alegria na vida das girafas) című, 2019-ben készült, Tigo Guedes által rendezett portugál tragikomédiát; augusztus 10-én pedig a Michael Steiner rendezte Wolkenbruch című, 2018-as svájci–német vígjátékot vetítik a helyszínen.

A különféle műfajú alkotások között többségében másfél-két órás hosszúságú vígjátékok vannak, de kerékpárosokról szóló sport-dokumentumfilm, romantikus történelmi dráma, startup-vígjáték, családi film és dél-európai road-movie is szerepel a műsorban.

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik – áll az összegzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában