Koronavírus

2020.03.19. 17:03

Bábelőadások láthatók szombatonként a Budapest Bábszínház Youtube-csatornáján

A sorozatot március 21-én, szombaton kezdik el a bábszínházi világnap alkalmából.

Budapest, 2019. október 8. Bábuk a Pesti mesék címû kiállítás és a X. BÁBU Fesztivál megnyitóján a Budapest Bábszínházban 2019. október 8-án. Az intézmény a tíznapos rendezvénnyel fennállásának 70. évfordulóját ünnepli. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Szombatonként délelőtt a gyerekek, este a felnőttek számára tesz közzé egy-egy korábbi produkciót Youtube-csatornáján a vírushelyzet miatt zárva tartó Budapest Bábszínház.

A sorozatot március 21-én, szombaton kezdik el a bábszínházi világnap alkalmából – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint Ellinger Edina igazgatót idézik, kényszer szülte ezt a helyzetet, de jó alkalom arra, hogy visszaidézzék az elmúlt 70 év emblematikus előadásait. Nem csak a gyerekeket várják a képernyő elé, hanem a felnőtteket is, hiszen a színház szlogenje: a báb nem korosztály, hanem műfaj.

Szombaton 11 órakor Jeli Viktória és Tasnádi István Rozi az égen című előadása látható, amelyet 2010-ben mutatott be a Budapest Bábszínház Tengely Gábor rendezésében.

Jeli Viktória és Tasnádi István Rozi lányának hatodik születésnapjára született a mese, amelyből aztán a Pagony Kiadónál könyv, a bábszínházban előadás lett. „A szülinapos azóta felnőtt, de a mese az elveszett születésnapról, a kalandozás a csillagképek között ma is ugyanolyan vicces és izgalmas, mint a bemutató idején” – olvasható a színház ajánlójában.

Az előadásban Rozit Ellinger Edina alakítja, Cicaként Kovács Marianna, Apa szerepében Ács Norbert, Anyaként Kovács Judit látható.

Este 19 órakor az ifjúságot és a felnőtteket várják a képernyő elé, a Christian Morgenstern művei alapján készült Bitódalok című előadásra. Tíz éve mutatták be a német költő nonszensz verseire komponált, felnőtteknek szóló darabot, amely a Budapest Bábszínház újkori történetének emblematikus produkciója lett.

Egy fiatal alkotóközösség friss és örömteli csapatmunkájaként született, és fődíjat nyert a Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztiválon – idézik fel a közleményben.

Mint kiemelik, Veres András rendezése ma is hivatkozási alap, a kortárs felnőttbábszínház egyik első fecskéje. A darabot Ács Norbert, Kovács Judit és Teszárek Csaba játssza.

Borítókép: illusztráció / Bábuk a Pesti mesék című kiállítás és a X. BÁBU Fesztivál megnyitóján a Budapest Bábszínházban 2019. október 8-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!