The Great American Songbook

2020.01.15. 09:34

Micheller Myrtill újra a Müpában lép fel (videó)

A műsor sztárvendége Wolf Kati és Wolf Péter lesz.

Forrás: YouTube

The Great American Songbook címmel ad koncertet Micheller Myrtill a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben január 24-én.

Az énekesnő hosszú évek után újra a klasszikus dzsessz, a szvingkorszak számára legkedvesebb dalaiból válogat egy csokorra valót The Great American Songbook címmel egy dzsesszkvartett kíséretében, meglepetésvendégek közreműködésével közölték a szervezők.

Mint írták, számos amerikai dzsesszelőadó jelentetett meg antológiát, amelyben legkedvesebb dalait válogatta össze egy témán, korszakon vagy műfajon belül. Ilyen volt mások mellett Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Billie Holiday, Tony Bennett vagy Sarah Vaughan.

A Micheller Myrtill által most összeválogatott dalok is valamilyen módon a szvinghez kötődnek.

Az előadás során dzsessz sztenderdek, örökzöldek, Broadway-slágerek és hollywoodi filmek dalai csendülnek fel, felidézve a múlt század elegáns, vibráló vagy melankolikus, érzelmekben gazdag korszakát. A műsor sztárvendége Wolf Kati és Wolf Péter lesz.

Micheller Myrtill két évvel ezelőtt 20. századi francia örökzöldekből, sanzonokból válogatott a Müpában adott koncertjén, az Óbudai Danubia Zenekar kíséretében.

Az énekesnő eddig tizenkét albumot jelentetett meg, többségüket Pintér Tibor gitárossal együtt készítette. Zenekarában Balogh Zoltán (zongora), Pintér Tibor (gitár), Fonay Tibor (nagybőgő) és Kaszás Péter (dob) szerepel.

Borítókép: Micheller Myrtill magyar színésznő, énekesnő, vokalista

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában