A magyar kultúra napja

2020.01.20. 12:30

A Zentai Magyar Kamaraszínházat látja vendégül a Bethlen Téri Színház

A szerdától péntekig tartó Vendégváró Fesztiválon Kosztolányi Dezső, Carlo Goldoni és Mark Twain művei alapján készült produkciók lesznek láthatók.

A Bethlen Téri Színház az idén nyolcadik alkalommal rendezi meg január 22. és 24. között a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált.

Az előző években meghívott társulatok, műhelyek – a Figura Stúdió Színház (Gyergyószentmiklós), az M Studio (Sepsiszentgyörgy), az András Lóránt Társulat (Marosvásárhely), a Váróterem Projekt (Kolozsvár), az Aradi Kamaraszínház és a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház – után az idén a Zentai Magyar Kamaraszínház mutatkozik be, három estén át három különböző előadással.

A fesztivál a magyar kultúra napján, január 22-én indul az estiK című, Kosztolányi Dezső Esti Kornél-novelláiból fölépülő színpadi töredékekkel. A következő napon, csütörtökön Carlo Goldoni A fogadósnő című előadása szerepel a programban, majd a fesztivál zárónapján, a Mark Twain műve alapján átdolgozott, Éva és Ádám naplója című produkció látható.

Az előadások után közönségtalálkozókat tartanak a színház kávézójában, ahol az alkotókkal és előadókkal Kutszegi Csaba kritikus beszélget.

A fesztivál idején a Bethlen Galériában plakátkiállítás látható a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásaiból.

A fesztiválról bővebb információ a www.bethlenszinhaz.hu oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában