turné

2019.10.18. 12:37

Csíkszeredában lép fel a Magyar Nemzeti Énekkar

A több mint száz művészt felvonultató ünnepi hangversenyen elhangzik a Psalmus Hungaricus című Kodály-oratórium is.

Fotó: Raffay Zsofia

A két társulat közel 140 fős küldöttséggel érkezik Csíkszeredába az 1956-os események tiszteletére szervezett közös erdélyi turnéjuk keretében, és kétrészes koncerttel teszi felejthetetlenné az estet a komolyzene kedvelői számára – írja a Maszol.

A több mint száz művészt felvonultató ünnepi hangversenyen elhangzik a Psalmus Hungaricus című Kodály-oratórium is.

Az 1956-os magyar forradalom eseményei előtt tisztelegve indul közös erdélyi turnéra a Magyar Nemzeti Énekkar és a Kolozsvári Magyar Opera énekkara. E turné keretében a több mint száz művészt felvonultató ünnepi hangversenynek október 21-én, hétfőn 20 órától a csíkszeredai Szent Ágoston-templom ad otthont.

A Magyar Nemzeti Énekkar és a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarának közös fellépésében elhangzó Psalmus Hungaricus című Kodály-oratórium páratlan zenei élményt ígér.

A koncert első részében a Magyarországról érkező Magyar Nemzeti Énekkar előadásában hallgathatunk magyar szerzők által jegyzett kórusműveket – köztük Bartók Béla- és Kodály Zoltán-darabokat is. Vezényel: Somos Csaba.

A második részben Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus című művét adja elő a Magyar Nemzeti Énekkar a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarának kíséretében, a turné kezdeményezőjének, Horváth József karnagynak a vezényletével. A tenorszólót Pataki Adorján énekli.

Borítókép: Magyar Nemzeti Énekkar / maszol.ro / Nemzeti Filharmónikusok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!