Tusványos

2019.07.23. 09:16

Beszélgetésekkel, filmvetítéssel, kiállítással készül a MANK

Kerekasztal-beszélgetésekre és közös alkotásra is várja a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) az idén 30 éves Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban a résztvevőket.

Forrás: MTI

Fotó: Veres Nándor

A fesztiválon Tehetséggondozás: a hátrányos helyzettől a sztárnevelésig címmel hallgathatnak az érdeklődők beszélgetést szerdán Bagi Iván Karinthy-gyűrűs magyar humorista, Lőrinczy György, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke, a Cziffra Művészeti Központ művészeti tanácsadó testületének tagja és Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere részvételével.

Szerveznek kerekasztal-beszélgetést a magyar nyelvű színjátszás erdélyi helyzetéről is Kaszás Attila hagyatéka a határon innen és túl címmel. A beszélgetésen részt vesz Nemes Levente és Nagy Alfréd, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház tagjai.

A MANK programjainak sorában csütörtökön láthatják a Keresztül-kasul az életen – dokumentumok Cseh Tamás pályaképéhez című filmet az érdeklődők a Magyar Teátrumi Társaság sátrában. Hanák Gábor filmösszeállításában az ismert és ritkán hallott dalok mellett zenész- és pályatársak archív felvételei, Bereményi Géza, Jancsó Miklós, Törőcsik Mari és a Dalnok emlékezései idézik fel az életút állomásait. A filmet a vetítés előtt Szemerei Péter, a Cseh Tamás Archívum vezetője mutatja be.

Tusványos keretében kedden tárlat nyílik a MANK szervezésében Plugor Sándor grafikus- és festőművész emlékére a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban. Szerdán és csütörtökön pedig közös alkotásra hívják a művészetkedvelőket: a szervezők a fesztivál egyik vendégházát borítják be vászonnal, hogy a látogatók együtt készíthessenek el egy közös óriásműalkotást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában