Pályázat

2018.12.25. 07:07

Ifjú kritikusokat keres a Müpa

Harmadszor indít fiatal kritikusoknak Karc Díj elnevezéssel pályázatot a Művészetek Palotája (Müpa), amelyre olyan egyedi hangvételű, olvasmányos és közérthető írásokat várnak, amelyek a zenepalota tízféle művészeti ágat képviselő előadásaira irányítják a figyelmet.

A 18 és 31 év közötti jelentkezők a Müpa aktuális évadának kínálatából választhatják ki azokat a produkciókat, amelyekről legfeljebb 6000 leütés terjedelmű kritikát kell írniuk. Ezekre az előadásokra az intézmény díjmentes belépést biztosít nekik – olvasható a felhívásban.

A pályázat lezárulását követően a zsűri elkészíti a pályámunkák top 10-es listáját, amelyből a közönség internetes szavazással választhatja majd ki a közönségdíjas kritika szerzőjét.

A legjobb munkák 100-100, illetve 75 ezer forint értékű Müpa-utalványban részesülnek. A fődíjas honorárium ellenében publikálási lehetőséget kap a Müpa Magazinban, továbbá egy európai városba szóló kétnapos utazás és koncertlátogatás is megilleti.

A Müpa a pályázat eredményét ünnepélyes díjátadó keretében hirdeti ki, amelyre 2019 júniusában kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában