Három korcsoport

2018.04.19. 11:12

Május másodikáig lehet jelentkezni a Janikovszky Éva meseíró pályázatra

Tavaly ötszáz alkotás érkezett, az előzsűrizést mindig a könyvtárosok végzik, majd a száz kiválasztott műből a zsűritagok döntenek a legjobbakról.

Budapest, 2013. március 20. Jelenet Szabó Borbála Égigérõ fû címû mesejátékának próbáján a budapesti Magyar Színházban 2013. március 20-án. A darabot, amely Janikovszky Éva Málnaszörp és szalmaszál címû regénye és Égigérõ fû címû forgatókönyve alapján készült, Horváth Patrícia rendezésében 2013. március 22-én mutatják be. MTI Fotó: Kallos Bea

Fotó: Kallos Bea

Május 2-ig lehet jelentkezni a Janikovszky Éva meseíró pályázatra, amelyet 14. alkalommal hirdetett meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó – mondta el Zahovai Fanni, a könyvtár kulturális szervezője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A pályázók három korcsoportban (7-9 évesek, 10-13 évesek, 14-16 évesek) indulhatnak, tematikai megkötés nincs, a terjedelmi korlát legfeljebb öt oldal – tette hozzá.

Elmondta: pályázni magyarországi és határon túli településekről is lehet, a pályaműveket május 2-ig várják elektronikus formában a [email protected] címen.

Tavaly ötszáz mese érkezett, az előzsűrizést mindig a könyvtárosok végzik, majd a száz kiválasztott meséből a zsűritagok döntenek a legjobbakról – magyarázta.

Az elmúlt 14 évben a mesék témája változott leginkább, mostanság szinte mindegyik írásban megjelenik a virtuális valóság – fűzte hozzá.

Zahovai Fanni arra is kitért, hogy a pályázók gyakorta írnak traumákról – szülők válása, iskolai bántalmazás -, valószínűleg saját életükből merítve példát.

Borítókép: Jelenet Szabó Borbála Égigérő fű című mesejátékának próbáján a budapesti Magyar Színházban 2013. március 20-án. A darabot, amely Janikovszky Éva Málnaszörp és szalmaszál című regénye és Égigérő fű című forgatókönyve alapján készült, Horváth Patrícia rendezésében 2013. március 22-én mutatták be. MTI Fotó: Kallos Bea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!