komoly elvárások

2018.04.03. 11:49

Jövő héten kezdődnek a felvételik a Magyar Rádió Gyermekkórusába

A meghallgatásokon a zenei tehetségek megtalálása az elsődleges cél.

Osztályonként 32 diák nyerhet felvételt a Magyar Rádió Gyermekkórusába, a sikeres felvételizők a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában, Gimnáziumban és Zeneiskolában kezdhetik meg tanulmányaikat – mondta el Matos László, a kórus karnagya az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A meghallgatásokon nem az osztálylétszám kitöltése a cél, hanem a zenei tehetségek megtalálása – tette hozzá.

Elmondta, hogy a leendő első osztályosoknak április 9-10-én tartanak meghallgatást, ahol a jelentkezőknek az óvodában tanult gyermekdalok közül kell néhányat elénekelniük, visszatapsolni a hallott ritmust.

Április 26-án és május 3-án a felsőbb osztályos diákoknak hirdetnek felvételit, ahova tanult ismeretanyaggal kell érkezzenek a fiatalok.

Hozzáfűzte: a zenei tehetség sem minden, az új tagoknak komoly fegyelmi elvárásoknak kell megfelelniük és erre sokan nem alkalmasak.

A kóruséneklés egyben közösségformáló erő, a tagok új barátokat szerezhetnek és nem utolsó sorban világhírű énekesekkel léphetnek fel – fogalmazott a karnagy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!