budapestfest

2018.03.20. 12:20

Magyar kulturális fesztivál kezdődik Sanghajban

BudapestFEST címmel négynapos magyar kulturális fesztivál kezdődik március 22-én Sanghajban, a Kelet Gyöngye tévétorony lábánál - közölte a Balassi Intézet.

A közlemény szerint a március 25-ig tartó BudapestFESTen csaknem 1400 négyzetméteren magyar népművészek, táncosok, sportolók és népzenészek várják az érdeklődőket, esténként pedig nagykoncertek szórakoztatják a kínai közönséget a Budapest Klezmer Band, a Válaszút Táncegyüttes és a Virtuózok fiatal tehetségeinek közreműködésével.

A rendezvénysorozat keretében a kínai nagyváros több nevezetes épületét is tervező Hudec László magyar építész Sanghajba érkezésének 100., valamint születésének 125. és halálának 60. évfordulójára emlékezve emlékszobát avat fel Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára március 22-én a Dahua Hotelben (Jinjiang Metropolo).

A szabadtéri programokon túl a tévétorony forgó éttermében magyar gasztronómiai fesztivál, a torony körgalériájában pedig Hlinka Zsolt fotóművész képei várják az érdeklődőket, de bemutatkozik majd a téren a HegeShow produkció és az érdeklődők kipróbálhatják a magyar sportinnováció, a Teqball fociasztalait is.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával megvalósuló BudapestFEST-et Íjgyártó István, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Weng Tiehui, Sanghaj alpolgármestere nyitja meg – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!