gyerekek a zene birodalmában

2018.02.06. 07:03

Koncertet ad a Nemzeti Filharmonikus Zenekar kvartettje

Kamarakoncertet ad szerdán a Nemzeti Filharmonikus Zenekar kvartettje a Semmelweis Egyetem Pető András Kar által fenntartott Pető Intézetben.

A gyerekek nem először találkoznak az intézmény keretein belül komolyzenével, mert a konduktor pedagógusok rendszeres programként eljuttatják az itt tanulókhoz a jazzt, a klasszikus zenét és a népzenét. Ez alkalommal a fuvolát, a hegedűt, a csellót és a különböző ütős hangszereket mutatják be az együttes művészei, Embey-Isztin Zsófia, Pröhle Katalin, Deák György és Joó Szabolcs – közölték a Nemzeti Filharmonikusok az MTI-vel.

A művészek játékos, könnyű műsorral, többek között Mozart Varázsfuvola, Mancini Bébi elefánt sétál és Gustav Peter Cirkusz polka című művével, valamint mesés magyarázattal vezetik be a zene birodalmába a közönséget.

A Pető Zenedélután sorozat több mint száz, súlyosan mozgássérült általános iskolás tanuló részére indult 2014 februárjában. A Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Általános Iskola és Kollégiumának neveltjei 2018 februárjában már a 28. zenedélutánon vehetnek részt. A programok igyekszenek felölelni a zenei élet különböző irányzatait, stílusait, bemutatva különféle hangszereket, formációkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!