Krimi

2024.02.20. 05:25

WC-papírt tömött újszülött kisbabája szájába egy fiatal nő Borsodban

A kisbaba nem élte túl a megpróbáltatásokat.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Inara Prusakova

Négy év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Miskolci Törvényszék azt a fiatalkorú nőt, aki tavaly februárban a szomszédba dobta újszülöttjét egy borsodi kisvárosban – közölte hétfőn az MTI-vel a törvényszék sajtóosztálya.

A tájékoztatás szerint a nő egy titkolt terhességet követően házuk hátsó udvarán szülte meg gyermekét, majd miután elvágta a köldökzsinórt, WC-papírt tömött az újszülött szájába, átdobta a szomszédos ingatlanra és magára hagyta.

A gyermeket a kiérkező rendőrök találták meg, akik átadták a mentőegységeknek, azonban a csecsemő az ellátatlanság és a hideg okozta kihűlés miatt életét vesztette – közölték.

Mint írták, a terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott jogáról a tárgyalásra. Őt a bíróság tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte el.

A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vették figyelembe a vádlott bűnösségre kiterjedő beismerő vallomását és megbánó magatartását. A bíróság különös méltánylást érdemlő körülményként hivatkozott arra, hogy a halálesetben egy orvosi műhibával egyenértékű diagnosztikai mulasztás is szerepet játszott a mentőápoló részéről – közölte a sajtóosztály.

Ugyanakkor súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy az elkövetés hozzátartozó sérelmére történt és azt, hogy a cselekmény megyeszerte közfelháborodást váltott ki, továbbá ilyenként esett latba a hasonló cselekmények elszaporodása is.

A közlemény szerint az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig három munkanapot fenntartott a nyilatkozattételre.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában