Krimi

2024.02.28. 18:25

Milliárdokat loptak el hackerek a magyar Pepco-tól

A cég feljelentést tett, hogy a pénzt visszakapják-e valaha, még kérdéses.

MW

Hackertámadás érte a kedvelt üzletláncot

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A Pepco magyarországi üzletága a cég bejelentése szerint mintegy 15 millió eurót, átszámítva 6 milliárd forintot veszített a hackertámadásban. A Pepco csoport úgy fogalmazott: erőfeszítéseket tesznek a banki partnereiken és a rendőrségen keresztül is, de egyelőre nem világos, hogy a pénzösszeget vissza lehet-e szerezni - adta hírül a VG.hu.

A jelenlegi információk szerint úgy tűnik, az incidens nem érintett semmilyen ügyfél-, beszállítói vagy dolgozói adatot. A Pepco azt is hangsúlyozta, hogy 

a csoport erős mérleggel rendelkezik, több mint 400 millió eurós likviditással készpénz- és hitelkeretből, illetve továbbra is erős cash flow-t termel a működéséből. 

 

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

További részleteket azonban a cég nem közölt az adathalász-támadásról, így arról sincs információ, hogy pontosan mikor történt.

Azt ugyanakkor leszögezték, hogy rendkívül komolyan veszik a pénzügyi ellenőrzéseket és az informatikai biztonságot, éppen ezért most a teljes informatikai rendszer és az összes folyamat csoportszintű felülvizsgálatát végzik, hogy a jövőben ezek erőteljesebben biztosítsák az üzletmenetet. 

A Pepcónak 248 üzlete van Magyarországon, az első negyedévben pedig csoportszinten 1,9 milliárd eurós árbevételt ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában