Gyász

2023.10.25. 01:06

Bagdy Emőke összeomlott: halálra késelték a fiát Amerikában

Az 53 éves teológust nyereségvágyból gyilkolták meg. Az elkövető egy 18 éves afroamerikai férfi, akit két hete engedtek ki a börtönből.

Forrás: Mandiner

Az egyesült államokbeli Phoenixben brutálisan meggyilkolták a magyar sztárpszichológus, prof. dr. Bagdy Emőke fiát – tudta meg a Blikk.

A bulvároldal kedd esti cikkében azt írja: október 21-én halálra késeltek egy 53 éves férfit, Cs. Zsoltot, aki a Magyarországon népszerű klinikai pszichológus Bagdy Emőke fia.

Az eset az arizonai Phoenixben történt szombaton.

Az elkövető a 18 éves afroamerikai Yaaliyah Ezekiel Jackson, aki  két hete volt próbaidőn szabadlábon, egy reintegrációs program keretében. Egész gyermekkorát intézetekben és fiatalkorúak börtönében töltötte. Állítása szerint a nővére lakásán vendégeskedett Bagdy Emőke fia, akit egy összeszólalkozás után, önvédelemből szúrt meg többször.

A 18 éves elkövető nem először ölt már embert, és súlyos indulatkezelési zavarai vannak.

„A fiamat – aki teológus volt – egy rendezvényre hívták, azonban tőrbe csalták. Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt. A bűntényt egyelőre a 18 éves, 2 méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, de más vitte el az autót, a mobiltelefont stb. 

Nem ismerte a fiam a támadókat, és még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 cm-es jóságos kis ember” 

– nyilatkozta a Blikknek Bagdy Emőke.

„Kérem a jóérzésű embereket, ne zaklassák a családomat és engem a jövőben médiahírekkel és fölösleges levelekkel!” – kérte a pszichológus, aki nem tudja felfogni a tragédiát – írta a Mandiner.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában