Krimi

2023.07.01. 05:00

Megvendégelte a két fiatalt, hálából 73-szor vásároltak az idős asszony bankkártyájával

Legalább a PIN-kódot ne tartsuk a kártyánk mellett!

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: natasaelena

Egy fiatal páros, a 20 éves H. Gyula és R. Melissza egy angyalföldi utcán férkőzött a bizalmába egy 78 éves nőnek, miután segítettek neki a csomagjait cipelni. Ezután az idős hölgy többször is megvendégelte saját lakásában a fiatalokat. A későbbi áldozat arra azonban nem számított, hogy pont ők fogják majd kirabolni - derül ki a Bors cikkéből.

A rendőrség közlése szerint az elkövetők álnéven mutatkoztak be, és hónapokon keresztül jártak a hölgy lakására, miközben egyre jobban megkedveltették magukat vele. Egyszer csak megtalálták a lakásban az áldozat bankkártyáját, illetve mellette felírva a PIN-kódját is, és elvették tőle. 

 A fiatalok 73-szor fizettek különböző boltokban  a lopott kártyával: ruhákat vásároltak maguknak, illetve 1,5 millió forintot is leemeltek a hölgy számlájáról, mire észrevette a nyugdíjas a kártya hiányát.

A feljelentése nyomán elfogta a rendőrség a gyanúsítottakat, de ők nem tettek vallomást. A lakásukban azonban megtalálták a lopott kártyával vásárolt ruhákat, ezeket lefoglalta a hatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában