Krimi

2023.02.20. 15:07

Öngyilkos lett egy büntetőbíró Nógrádban

Holtan találták otthonában a Balassagyarmati Járásbíróság egyik bíráját.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: New Africa

Vasárnap kora délelőtt nagy felbolydulás volt a balassagyarmati Hunyadi utcában – írja a nool.hu. Kilenc óra tájban a járókelők villogó jelzésű mentőautót és a közelben tűzoltókocsit is láttak a Rákóczi úti körforgalmi csomóponthoz legközelebb eső tömbház tövében. Találgatták, mi történhetett. Kiderült, 

egy középkorú férfi lakásában történt tragédia. A környékbeliek szerint a bezárt ajtót be kellett törni, így bukkantak rá az áldozatra, akinek az életét már nem tudták megmenteni – meg nem erősített előzetes információk alapján öngyilkos lett.

A nógrádi hírportál vasárnap délelőtt a tűzoltók jelenléte miatt kereste a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletét, akik arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy „ajtónyitás” miatt vonultak ki a Hunyadi utcába.

Néhány órával később további hírek terjedtek el az Ipoly-parti városban. Az egyik helyi portál, az ipolyinfo.com beszámolója szerint a jogász férfit felkészült, szakmáját értő büntetőbíróként ismerték kollégái, míg a halálához vezető okok között a munkájához kapcsolódó konfliktus, illetve egy ehhez köthető családi válság szerepelhetett. A férfi családos ember volt, feleségét és kiskorú lányát hagyta hátra.

Ugyancsak a járási székhelyről származó

– hivatalosan meg nem erősített – információk szerint a Balassagyarmati Járásbíróságon dolgozó férfi munkahelyi viszályának hátterében az állhatott, hogy fontos belső pozícióhoz szeretett volna jutni, ám ez meghiúsult, ezért még a múlt hét második felében beadta a felmondását.

 A Balassagyarmati Törvényszék homlokzatán hétfő reggel óta lengeti a szél a fekete zászlót.

A nyugat-nógrádi városban terjedő hírek kapcsán a portál megkereste a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot és a Balassagyarmati Törvényszéket is, egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre. Amennyiben friss információhoz jutnak, frissítik az írást.

Ha úgy érzi, bajban van! Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok: 116-123 (éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes); Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat: 06-80-505-503 (este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes); Kék vonal, gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat: 116-111 (éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes).

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában