Krimi

2023.02.26. 05:50

Nem emlékszik lányai halálára az aszódi baltás gyilkos

Állítja, hogy nem akarta bántani a gyermekeit.

Illusztráció: Shutterstock

2022. május 26-án este bejelentés alapján érkeztek ki a járőrök egy aszódi társasház egyik lakásához, ahonnan furcsa szag áramlott ki. A rendőrök a tűzoltókkal együtt beléptek a sötét lakásba, ahol két holttestet találtak. Egy 14 éves lány az egyik, 16 éves nővére a másik hálószoba ágyában feküdt élettelenül.

A két lány 2022. május 20-án érkezett láthatásra Aszódon élő édesapjukhoz. Az apa – 2022. május 20-áról 21-ére virradóra – álmukban megölte a lányait, majd Adácsra autózott, postán feladta előre megírt végrendeletét, és egy arra járó mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg. 

A helyszínről életveszélyes állapotban, mentőhelikopter vitte kórházba az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit, iratok ugyanis nem voltak nála. Hetekig nem volt kihallgatható állapotban, miután a Pest vármegyei nyomozók kiderítették, ki is ő valójában, folyamatosan rendőrök őrizték – derül ki a Tények cikkéből.

A rendőrök megvizsgálták a gyilkossághoz használt, nagyobbik lány ágyában megtalált baltát, a lakásban talált összes kést, valamint otthoni naptárának bejegyzéseit (május 21: „End”). Feltérképezték a 47 éves L. Tamás mozgását, ezek alapján igyekeztek percről percre rekonstruálni a végzetes éjszakán és az utána történteket.

A férfit 2022. június 20-án kiengedték a kórházból, és a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Róna utcai épületének kihallgatójába szállították.

Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva végrehajtott emberölés bűntettével gyanúsították meg. L. Tamás nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, ahogy vallomást sem, kérdésekre nem válaszolt.

A bíróság 2022. június 20-án elrendelte a férfi letartóztatását, amelynek helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

A rendőrök időközben kiderítették, hogy a végzetes éjszakán először kisebbik gyermekével végzett, majd nagyobbik lányára sújtott le több baltacsapással, miután egy késsel megszúrta. Mindkét gyermek halálát vérvesztéses sokk okozta.

L. Tamást büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, mivel a letartóztatása végrehajtási helyét a bíróság 2022 augusztusában megváltoztatta. Többször kihallgatták, ám minden alkalommal az állította: nem emlékszik a lakásában és az Adácson történtekre. Annyit mondott: „A gyerekeket nem akartam bántani.”

Az igazságügyi szakértők szerint a férfi az emberölés, illetve a vizsgálat időpontjában nem szenvedett kóros elmeállapotban, kegyetlen tettét az elhúzódó frusztráció okozta dühös indulat motiválhatta.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság L. Tamás ellen az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában