Horrorbaleset

2022.06.18. 20:55

Szinte csoda: ebből az autóból a saját lábán szállt ki a sofőr

Kamionnal ütközött össze egy autó Bugyi és Taksony között.

Horrorbaleset történt Bugyi és Taksony között, az 5202-es úton. Összeütközött egy kamion és egy autó. A balesethez a dabasi hivatásos és a délegyházi önkéntes tűzoltók érkeztek ki.

A kocsiba egy ember beszorult, akit az egységek feszítővágó segítségével szabadítottak ki. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Később kiderült, hogy az autó sofőrje - csodával határos módon - csontörésekkel megúszta. Földi úton szállították kórházba.

Úgy történt az ütközés, hogy a nyergesvontató lassított, bekapcsolta az irányjelzőt, és mivel szemből nem érkezett jármű, meg is kezdte a kanyarodási manővert.

A mögötte közlekedő Dacia furgon vezetője vélhetően későn észlelte a kanyarodási szándékot. Annak érdekében, hogy elkerülje az ütközést, jobbra rántotta a kormányt, elhaladt a murvás padkára.
Ennek ellenére belerohant a nyergesvontató vontatmányának jobb hátsó sarkába, majd visszasodródott az úttestre, ahol keresztben állt meg.

A gépkocsit vezető hölgy a becsapódás előtt észlelte, hogy nem fogja tudni ütközés nélkül kikerülni a pótkocsit, ezért vélhetően jobbra elhajolt, így a furgon nagy mértékű roncsolódása ellenére mindössze a bal alkarja tört el és bordatörést szenvedett.

Forrás: Bors
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!