Gyomorforgató

2022.06.17. 05:50

Azzal védekezett a pedofil, hogy ha nincs szex, akkor szerinte bűncselekmény sincs

Mondanunk sem kell, a zsaruk nem egészen úgy gondolkodtak a jogszabályokról, ahogy a kamaszlányokra vadászó férfi.

Egészen döbbenetes kijelentést tett kihallgatásán egy nógrádszakáli férfi, akit a rendőrök azért fogtak el, mert kiskorúakra vadászott a neten. A férfi álprofil mögé bújva ismerkedett meg egy 14 éves lánnyal, majd hamarosan elkezdte behálózni őt: beszélgetéseik szexuális tartalmúvá váltak, majd a férfi felajánlotta, hogy cseréljenek meztelen képeket.

A hatóságok ellen persze az álprofil nem jelenthetett védelmet: 2020. április 29-én reggel a saját otthonában fogták el a férfit, aki ezt követően mindent beismert. 

Elmondta, megbánta tettét, ugyanakkor hangsúlyozta: nem tudta, hogy bűncselekményt követ el. Azt hitte ugyanis, hogy csak az törvénytelen, ha szexuális kapcsolatot is létesít a kiskorúval.

Mondanunk sem kell, ez koránt sem így van. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfivel szemben gyermekpornográfia bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait pedig a napokban átadta az ügyészségnek – számolt be az ügy fejleményeiről a police.hu oldala.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!