Bulvár-celeb

2021.08.22. 08:05

Két kutya mart halálra egy férfit Szentesen – Egy árokban találtak rá a holttestére

Holtan találtak egy helybéli férfit szombat reggel egy szentesi lakóház előtti vízelvezető árokban, az áldozat halálát feltehetően kutyaharapás okozta – közölte a rendőrség a honlapján.

Rottweiler barking on the road France  . Biosphoto / Claudius Thiriet (Photo by Claudius Thiriet / Biosphoto / Biosphoto via AFP)

Forrás: AFP / illusztráció

Fotó: Biosphoto via AFP

A helyszíni szemle adatai szerint az 53 éves férfi halálát két, a közelben tartott nagytestű kutya harapásaitól származó sérülések okozhatták.

A férfi holtteste tele volt harapásnyomokkal, és vér borította. Egy ismerőse talált rá az árokban, először azt hitte, hogy csak alszik, mert tudta, hogy előző este bulizott a barátaival. Úgy tudjuk az áldozat Angliából jött haza, ott dolgozott.

Egy szakértő szerint az állatok a területüket védhették, azért támadtak.

Az állatok gazdájának felelősségét a rendőrség vizsgálja. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen – írja a police.hu.

A hatályos jogszabályok szerint, amennyiben halálos sérülést okoz egy kutya, az állatot mérlegelés nélkül elaltatja a hatóság.

A kutyák gazdája emberölés miatt akár börtönbe is kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!