Időjárás

2022.09.08. 18:19

Pénteken felszakadozik a felhőzet

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között várható.

Éjszaka az ország nyugati felén vékonyodik, csökken a felhőzet, míg keleten marad a sok felhő. A csapadékzóna kelet felé helyeződik, az éjszaka második felében már csak a keleti, délkeleti megyékben eshet, illetve kisebb eséllyel a déli határnál, majd ott is megszűnik. 

Pénteken a kora délutáni órákban legkésőbb a Tiszántúlon szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, ott is kisüt a nap, majd késő délutántól, estétől újabb felhőzetnövekedés kezdődik. Napközben elsősorban az északkeleti, keleti megyékben fordulhat elő zápor, zivatar, este már másutt is megnő csapadékhajlam. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, csütörtökön a front mentén erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében viharossá fokozódik a légmozgás.   

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 24 és 29 fok között várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!