Változás

2024.02.21. 09:38

Módosult a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás fizetési határideje

A szökőév miatt egy nappal előbbre került a díjfizetés határideje. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) teljesítésének időpontja idén február 29.

MW

A szökőév miatt egy nappal előbbre került kgfb-díjfizetés határideje

Forrás: Shutterstock

Fotó: megaflopp

Annak a majdnem 80 ezer gépjármű-tulajdonosnak, 

aki az év végi kampányban, január elsejével kötött új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást, arra is figyelnie kell, hogy az összegnek a határidőre a biztosító számláján kell lennie.

Emiatt az utolsó napon már sem a csekket, sem az internetes bankkártyás fizetést nem javasolják, mert az összeg így nem fog időben megérkezni. Február 29-én már csak a személyes befizetés és az azonnali átutalás a biztos, csekken pedig legkésőbb a hétfői feladás. Aki ügyfélszolgálaton fizetne, arra is figyelnie kell, hogy pénztárt nem működtet mindegyikük.

Hozzátették, hogy a késedelmes ügyfelek nem hivatkozhatnak az értesítés hiányára, a fizetési határidő számontartása a gépjármű forgalmi engedély szerinti üzembentartójának felelőssége. Aki ennek nem tesz eleget, annak a határidőt követő napon törlik a szerződését, újrakötéskor pedig fedezetlenségi díjat is kell fizetnie – írta a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában