digitális átalakulás

2019.10.16. 10:42

Az innováció a fenntartható növekedés alapja Palkovics László szerint

A fenntartható növekedés és a versenyképesség kulcstényezője az innováció, ennek élénkítését szolgálja az a két megállapodás, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT) – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter újságírók előtt a szervezet keddi budapesti fórumán.

Magyarország és az EIT közös célja az európai innováció élénkítése a kutatás-fejlesztési, a felsőoktatási és a gazdasági szereplők közötti szorosabb együttműködések kialakításával – hangsúlyozta. A miniszter kiemelte, hogy a megállapodásokkal a magyar intézmények és cégek nemzetközi innovációs együttműködéseit is erősíteni szeretnék.

Az EIT 2008-ban jött létre annak érdekében, hogy megerősítse Európa innovációs képességét. A szervezet székhelye 2010 óta Budapesten van. Az EIT éves fórumát mintegy 400 résztvevővel kedden tartották meg Budapesten.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (European Institute of Innovation and Technology, EIT) Innoveit fórumán az Akvárium Klubban 2019. október 15-én
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Palkovics László tájékoztatása szerint

az ITM és az EIT központ között létrejött megállapodás fő célja a vállalkozások innovációs tevékenységének támogatása, a műszaki-természettudományos oktatás fejlesztése, a regionális vállalatok, egyetemek és ipari kutatóintézetek részvételének elősegítése az EIT regionális innovációs programjában.

Az innovációs tárca és az EIT Digital között kötött egyetértési megállapodás középpontjában a digitális átalakulás, az adatvezérelt innováció áll.

Magyarország növelni szeretné részvételét az EIT programjaiban, mert ez is elősegítheti a magyar innovátorok ösztönzését – fogalmazott a miniszter. Hozzátette, sok hazai vállalkozás próbál új termékekkel, innovatív megoldásokkal megjelenni, amihez támogatásra van szükségük, ezt segíti elő az EIT-tel való szorosabb együttműködés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában