vízi project

2018.02.15. 18:25

Belehúzott a Vodafone – bővítettek

Címkék#vitorla

Még ebben a hónapban elindítja gyors internetkapcsolatot biztosító Balaton környéki hálózatfejlesztését a Vodafone Magyarország, ezzel 4G+ hálózatuk a nyárra a tó egész térségét lefedi majd, 30 új települést ér el.

Amrita Gangotra, a cég műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, a fejlesztést indokolja az is, hogy a Balatonnál nyaranta háromszorosára nő az adatforgalom.

Hozzátette, hogy a 4G+ szolgáltatás fontos állomás a folyamatban, amely az 5G hálózat megjelenéséhez vezet.

Budai J. Gergő vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettes közölte, hogy a balatoni projekt a Vodafone több tízmilliárd forintos, évekig tartó hálózatfejlesztési programja keretében valósul meg.

Megjegyezte, hogy a hálózatfejlesztés a víz felületére is kiterjed, ez lehetővé teszi a vitorlázásban terjedő IoT (világhálóra csatlakozó intelligens használati eszközök) alkalmazását.

„Így például pillanatok alatt lehet időjárási adatokhoz jutni, a mentési munkálatokat pedig a hajók helyzetét pontosan jelző okostelefonos alkalmazás támogatja”

- tette hozzá.

A hálózatfejlesztést üdvözölte a Balatoni Hajózási Zrt. is

- mondta Kollár József, a társaság vezérigazgatója, aki szerint az utazóközönség igényei alapján érdemes fejleszteni a hálózatot, különös tekintettel arra, hogy a Balaton már nemcsak a nyári csúcsidényben, hanem a tavaszi és az őszi hónapokban is egyre több látogatót vonz.

„Az igényfelmérések szerint a hajóutakon ma már nélkülözhetetlen az élménymegosztás lehetősége, a fényképek és videók azonnali feltöltése az internetre akár a Balaton közepéről is, ami csak zavartalan és gyors adatátvitel esetén lehetséges”

- jegyezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában