Hatalmas küzdelem

2022.09.01. 10:05

Kerekesszékbe kényszerült az Operettszínház házomlásban megsérült balerinája

Magához tért, és átszállították a kórházból az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe az Operettszínház sérült balerináját. T. Nikolett kommunikál a szeretteivel, szellemileg teljesen ép. A lábát egyelőre nem tudja használni, így kerekesszékben tölti a napjai nagy részét, de az orvosai véleménye ellenére következetesen hisz benne, hogy egyszer visszatér a színpadra.

Forrás: Origo

Fotó: Polyák Attila

Csoda történt! Bár közvetlenül a súlyos balesete után az is kérdés volt, hogy a fiatal balerina életben marad-e, már átszállították a kórházból a rehabilitációs intézetbe. Jelenleg azon dolgoznak az orvosai, hogy minél jobb állapotba hozzák. Mint ismert, a nyár közepén 

Niki a párja társaságában éppen munkahelyükre, a budapesti Operettszínházba tartott próbára, ám a teátrum közelében egy építés alatt álló lakóház magasból lezuhanó elemei maguk alá temették. 

Párja, Benjamin sértetlenül úszta meg az esetet. A felszálló hatalmas porfelhőtől percekig semmit sem látott, de aztán megpillantotta a sérült kedvese végtagjait. Segítséget hívott, a mentők pedig perceken belül a helyszínre értek, majd kórházba szállították a magatehetetlen és öntudatlan művésznőt – írja a Bors.

 

A gyönyörű balerina napokig élet és halál között lebegett, de aztán az erős szervezetének köszönhetően javulni kezdett az állapota. 

 

Ez az ismerősök és családtagok szerint az orvosi bravúr mellett annak is köszönhető, hogy az Operettszínház művészei imaláncot indítottak. Többek között Dolhai Attila színész is elmondott egy rózsafüzért.

Szörnyű pusztítást okozott a leomlott ház
Fotós: Major Kata / Forrás: Origo

A Bors azt is megtudta, Nikivel már közölték az orvosai, jobb, ha nem reménykedik abban túlzottan, hogy valaha is visszatér szeretett hivatásához, de ő nem hajlandó figyelembe venni az állapotával kapcsolatos negatív jövendöléseket.

– Négyéves korától a mozgás a mindene, tízévesen pedig beiratkozott a balettintézetbe. Komoly szakmai sikereket ért el, fontos szerepeket eltáncolt már.

Egész életében kitartóan küzdött álmai megvalósításáért. Most is eldöntötte, hogy nem adja fel a reményt, és őszintén hisz benne, hogy egy nap még színpadra léphet 

– tette hozzá ismerőse.

Nincs felelős A házomlásban több utcán parkoló autó is megsemmisült, az épület lakóinak pedig napokra el kellett hagyniuk az otthonukat, hiszen statikusoknak kellett ellenőrizniük, hogy a ház egyáltalán lakható-e. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a vizsgálatok végén kit vonnak felelősségre, mindenesetre az épület új szintjén dolgozó cég vezetői állítják: nem hibáztak. A Bors információi szerint a károsultak még egy forintot sem kaptak, mi több, ugyan a kivitelező cég vezetője a lapunkon keresztül is ígéretet tett rá, hogy Nikinek is minden segítséget megad, illetve a gyógykezelésének költségeit is fedezik, egyelőre nem vették fel a családdal a kapcsolatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában