Szívszorító

2022.04.23. 17:49

Drámai részletek derültek ki a magyar olimpiai bajnok haláláról

Korondi Margit március 6-án vesztette életét. Az ország csak másfél hónappal később értesült a tragédiáról.

Csütörtökön jelentették be, hogy másfél hónapja, március 6-án Las Vegasban elhunyt Korondi Margit kétszeres olimpiai bajnok, aki 1952-ben Helsinkiben egyéniben, négy évvel később Melbourne-ben csapatban lett ötkarikás aranyérmes. 

Nem sokkal utóbbi sikere után kivándorolt Amerikába, s ott kezdett új életet. 89 évesen Las Vegas-i otthonában érte a halál, s hogy erről a magyar közvélemény miért csak késéssel értesült, arról a tornaszövetség vezetője beszélt a Borsnak. 

 Korondi Margit olimpiai életjáradékot unokaöccsének utaltuk, ő szólt most, hogy nagynénje márciusban elhunyt 

– mondta a Borsnak Altorjai Sándor, a Magyar Tornaszövetség főtitkára.

Fotó: Bartal Ferenc

Korondi 1956-ban a kéziszercsapattal nyert aranyat, abból a társaságból Kertész Alíz volt a legjobb barátja. Az utolsó időkig tartották egymással a kapcsolatot.

Havonta legalább egyszer mindig beszéltünk egymással telefonon, márciusban azonban már hiába kerestem, magam sem értettem, hogy miért – mondta a Borsnak a 86 esztendős bajnoknő. 

Azt tudtam, hogy imádott férje tavaly súlyos autóbalesetet szenvedett. Kórházba került, Margit mindent megtett azért, hogy felépüljön, anyagi áldozatot is hozott a meggyógyíttatásáért. Sajnos a férje háromnegyed éve elhunyt, Margitot pedig felemésztette a bánat egyedül.

Korondi Margit 1956 után Kaliforniában telepedett le, ahol kezdetben úszást oktatott, majd idővel ismét tornával, azon belül is az alakformálással és az egészséges életmóddal foglalkozott. Ebben legalább olyan sikeres volt, és olyan hírnévre tett szert, mint Magyarországon élsportolóként. Az 1990-es években többször is hazalátogatott. 

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!