veszély

2021.08.12. 07:46

Drámai részletek az akcióról: Lajcsi bedrótozva buktatta le a korrupt ügyvédet

Galambos Lajos kémfilmekbe illő módszerekkel segített a hatóságoknak egy bűnbanda felszámolásában, miután őt szemelték ki áldozatuknak.

Forrás: Bors

A trombitaművész csak a Borsnak szólalt meg a szövevényes és kalandos ügy kapcsán, melynek során 200 millió forintot akart kicsalni tőle egy ügyvéd és egy vállalkozó.

A Központi Nyomozó Főügyészség még kedden vett őrizetbe egy vállalkozót és egy ügyvédet, akit befolyással való üzérkedéssel gyanúsítanak. A megalapozott gyanú lényege szerint 2021 júniusában egy vállalkozó és alkalmazottja személyes találkozót kezdeményezett egy büntetőeljárás hatálya alatt álló személlyel, amely során magukat – valótlanul – hivatalos személynek kiadva felajánlották segítségüket.

A vállalkozó ígérete szerint 200 millió forint kifizetése ellenében biztosítja, hogy a férfi és felesége ellen folyamatban lévő büntetőügy, letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabása nélkül záruljon le. A vállalkozó a legfőbb ügyészre hivatkozott, mint aki elintézi az ügyet.

A megkeresett férfi pedig nem más, mint Galambos Lajos, aki ellen hét éve folyik eljárás közműlopás miatt.

A zenész azonban nem élt a nyilvánvaló csalók ajánlatával, hanem a hatóságokhoz fordult.

Innentől kezdve pedig kezdetét vette a kémfilmeket idéző valóság, melyről a Borsnak először Galambos Lajos ügyvédje nyilatkozott.

Valóban ügyfelem a sértettje ennek a bűncselekménynek. A társaság megkereste őt azzal, hogy szoros kapcsolatban állnak a legfőbb ügyésszel és több magas rangú bíróval is, és 200 milliót kértek annak érdekében, hogy „elrendezzék” a folyamatban lévő ügyét. Azt ígérték, hogy felmentő, vagy nagyon enyhe ítéletet intéznek ezért az összegért, de Galambos Lajos tudta, mit kell tennie. Értesítette a hatóságokat, és mindvégig tevékenyen részt vett a nyomozásban és a banda lebuktatásában is – mondta dr. Fröhlich Krisztián.

A Bors elérte Galambos Lajost is, aki röviden nyilatkozott az átélt nem mindennapi iz­galmakról.

Részleteket nem árulhatok el a módszerekről amelyekkel végül kézre kerítették a bűnbandát, de annyit mondhatok, hogy sokkal izgalmasabb volt az egész, mint amit az ember a filmekben lát. Szó szerint minden eszközt bevetettek és persze nekem is segítenem kellett.

Maradjunk annyiban, hogy bedrótoztak, és ez volt a legkevesebb. Örülök, hogy segíthettem a nyomozóhatóságok munkáját, de remélem, többé nem kell átélnem hasonló izgalmakat!

– zárta rövidre a zenész.

A szövevényes ügyben három személyt tartóztattak le és hallgattak ki. Mindhárman letartóztatásban várják a nyomozás lezárását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában