Bulvár-celeb

2021.05.03. 19:20

Megszólalt Attila a tragikus tűzvész után: lánya 24. szülinapját ünnepelték volna

Születésnapi parti alatt keletkezett az a lakástűz, ami miatt szombat éjjel egy 15 lakásos társasházat kellett kiüríteniük a tűzoltóknak a X. kerületben. 12 ember került kórházba füstmérgezés gyanújával.

Forrás: Bors / Knap Zoltán

A hálóban csaptak fel a lángok

Sokak rémálmát élte át Takács Attila: egy pillanat alatt odalett az otthona, mindene, amiért megdolgozott. A férfi lányának szeretett volna örömöt okozni azzal, hogy felajánlotta neki: tartsa a 24. születésnapi összejövetelét a társasházi lakásához tartozó tetőteraszon. Figyeltek arra, hogy ne legyenek túl sokan, 11-en mulatták az időt a szabad ég alatt. A csodaszép, háromszobás, modern lakás egy pillanat alatt lett a lángok martaléka.

Fotó: Bors / Knap Zoltán

A tűz a hálószobában keletkezett

A lányom, Noémi 24. születésnapját ünnepeltük, összesen 11-en. Ő már nem lakik velünk, de mivel a lakásom felett található egy kellemes tetőterasz, úgy döntöttünk, hogy oda hívjuk meg a barátokat. Tudom, az első hírek arról szóltak, hogy a teraszra menekültünk a tűz elől, de ez nem igaz, hiszen eleve ott voltunk – mondta a Borsnak Takács Attila, aki körbe is vezette a lap kollégáit a kiégett lakáson.

Jól éreztük magunkat, jó volt a hangulat

Aztán hirtelen kellemetlen füstszag csapta meg az orromat, ezért lementem a lakásba, hogy megnézzem, mi történt. Úgy vélem, a mobiltelefonom töltője vagy egy másik elektromos berendezés gyulladt ki. Már égett az ágy háttámlája. Először sikerült poroltóval eloltanom, de aztán mégis belobbant, így a helyzet életveszélyessé vált. Már nem az volt a fontos, hogy a vagyontárgyakat mentsük, hanem az, hogy a testi épségünket! – emlékezett vissza a házigazda, aki a barátainál kap átmeneti szállást.

Szerencsének tartja, hogy kötött lakásbiztosítást, ezért van rá remény, hogy a felújítás árának legalább egy részét megkapja. Úgy számol, hogy körülbelül 30 millió forintos kár érte, mert bizonyosra vehető, hogy az ingatlanrész statikailag is károsodott.

Fotó: Bors / Knap Zoltán

Alsó szomszéd: a plafonom több helyen leszakadt

Attila a sikertelen oltási kísérletet követően riasztotta a segélykérő központot. A tűzoltók és a rendőrök perceken belül megérkeztek, és elkezdték a ház kiürítését. A születésnapi rendezvény résztvevői közül a tűzoltók három embert mentőálarcban a lépcsőházon keresztül kísértek le, nyolc embert pedig a teraszról emelőkosárral.

Este 10 órakor tapasztaltam, hogy a felettem levő lakásban szokatlanul dübörögnek – mondta az alsó szomszéd, Kovácsné Molnár Éva. Először szólni szeretett volna a szomszédainak, hogy ne hangoskodjanak, de aztán meglátta, hogy tűzszikrák hullanak a párkányára.

Még felocsúdni sem volt időm, máris dörömböltek az egyenruhások az ajtómon, hogy azonnal el kell hagynom a lakásomat.

Az összes lakóval a házzal szemközti füves területen húztuk meg magunkat. Fél egy körül engedtek minket vissza, hogy összeszedjük a legszükségesebb személyes holminkat. Szinte monszuneső hullt az otthonomban a tűzoltók által használt víztől. A plafonom több helyen leszakadt, az már most világosan látszik, hogy nem lesz olcsó a helyreállítás – árulta el Éva, aki leginkább a ruháit és a 3000 kötetes könyvtárát sajnálja.

Fotó: Bors / Knap Zoltán

Mindent ellepett a füst és a korom, ezeket az értékeimet pedig aligha lehet rendesen kitisztítani. Természetesen Attiláékkal is együttérzek. Rendes embernek tartom, és tudom, hogy ő sokkal rosszabbul járt nálam – sóhajtott.

Az előzetes számítások szerint a szomszédok nagy része néhány nap múlva visszaköltözhet az otthonába, mihelyt a szolgáltató visszakapcsolja az áramot.

Bármennyire is furán hangzik, örülhetünk, hogy megúsztuk ennyivel. Szerencsére a tűzben senki sem halt meg, vagyis legalább a tragédiát elkerültük. Az élet pótolhatatlan, minden más újra megszerezhető

– gondolkodott hangosan egy másik károsult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában