Ország-világ

2020.09.22. 07:20

Király Linda: folyamatosan remegtem, eszméletlenül fáradt voltam

Az énekesnő hosszabban mesélt arról, hogyan győzte le a koronavírust.

Budapest, 2019. december 20. Király Linda énekes a Dívák karácsonya koncerten Budapesten, a BOK Sportcsarnokban 2019. december 20-án. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Negatív teszteket produkált a napokban az énekesnő, így kissé megkönnyebbülve számolt be állapotáról a közösségi oldalán – írja az Origo.

Orrfolyással, migrénnel kezdődött minden, allergiára gyanakodott, de több ismerőse, több zenész, szakmabeli kapta el a vírust, így amikor a szaglása elment, már tudta, mi a baja. A szaglása öt nap múlva visszatért, az ízlelésével végig nem volt baj.

Mint mesélte, egyből karanténba ment, be volt zárva, de csak pár nap múlja jött a többi tünet. „Folyamatosan remegtem, de nem volt lázam. Eszméletlenül fáradt voltam, nem bírtam kikelni az ágyból. Még most is akadozik a hangom... csak apró levegővételek jutottak, ez volt a legrosszabb. Én szerencsésen megúsztam, de tudjuk, mi folyik a világban. Nagyon ijesztő volt a pozitív teszt, mert vannak alapvető egészségügyi problémáim, de hálás vagyok a testemnek, hogy így ki tudtam bírni” – mondta Király Linda a videóban.

A mintavétel nem kellemes, de neki nem fájt,

ráadásul az éneklés miatt gyerekkora óta jár gégészhez, hozzá van szokva, hogy mintát vesznek a torkából. Akinek van lehetősége, menjen el tesztelni, javasolta. A szüleit félti leginkább, ők hatvan fölött vannak már. „Nazális lett a hangom, de annyira gyenge voltam, hogy nem is próbálkoztam az énekléssel. Örültem, ha át tudtam fordulni egyik oldalamról a másikra. Bő tíz nap, ami nagyon rossz volt, utána kezdett enyhülni” – tette hozzá.

Gyógyszere nem volt, fájdalomcsillapítót vett be néha

a végtagfájdalmak miatt. Minden reggel ivott egy immunerősítő dzsúszt éhgyomorra, rengeteg gyógyteát ivott a napok során, C és D vitaminokat szedett. „Csináltam magamnak húslevest, egy ideig azon éltem. Én online rendeltem, előre kifizettem, lerakták az ajtó előtt. Nem akartam, hogy a szüleim vásároljanak rám” – mondta.

Borítókép: Király Linda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában