bevétel nélkül

2020.05.10. 07:44

Ötmillió forinttal segítik dj-k a könnyűzene háttérembereit

A támogatáshoz a rászorulók a Fábián Juli Emlékalapítvány pályázata útján juthatnak hozzá.

Sopron, 2017. június 27. Az év dj-jének választott Lotfi Begi a Petőfi Zenei Díjak átadásán a 25. VOLT Fesztiválon 2017. június 26-án. MTI Fotó: Nyikos Péter

Forrás: MTI

Fotó: Nyikos Péter

Ötmillió forintot gyűjtött össze tizenkét hazai élvonalbeli dj a zeneipar bevétel nélkül maradt háttéremberei számára.

„Az összeg a Fábián Juli Emlékalapítványhoz kerül, amely egyébként is hasonló tevékenységgel foglalkozik. A koronavírus-járvány, az elmaradó koncertek és rendezvények miatt nagyon sok road, hangmérnök és más, fontos tevékenységet végző zenei szakember maradt bevétel nélkül, az ötmillió forintból előreláthatóan közülük ötven embert lehet támogatni mintegy száz-százezer forinttal” – mondta Lotfi Begi csütörtökön az MTI-nek.

Lotfi Begi és Andro kezdeményezésére április 25-én a Gödöllői Királyi Kastély díszudvarán tizenkét élvonalbeli dj adott egy-egy órás szettet One Future Streamfest címmel. A zeneipari háttérembereknek szánt felajánlásokat az eseményt követően egy héten keresztül lehetett megtenni. Az ötmillió forint a streamelők, rádióhallgatók, valamint néhány cég felajánlásából gyűlt össze.

„A támogatáshoz a rászorulók a Fábián Juli Emlékalapítvány pályázata útján juthatnak hozzá. Nagyon örülünk, hogy ekkora összeg gyűlt össze, ezzel több kollégánk életén tudunk könnyíteni” – közölte Lotfi Begi. Az április 25-i online eseményen a két főszervező mellett Bárány Attila, Bricklake, Jauri, a Loving Arms, Metzker Viktória, Newik, Purebeat, Stadium X, Willcox és Yamina is fellépett.

Borítókép: Az év dj-jének választott Lotfi Begi a Petőfi Zenei Díjak átadásán a 25. VOLT Fesztiválon 2017. június 26-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!