Blitzkrieg

2019.10.22. 11:27

Hungarica: villámháborús győzelem a sikerlistán

Második helyen nyitott a Hungarica Blitzkrieg című új albuma az eladási sikerlistán, ahol csak Ákos új lemeze előzte meg a zenekart.

Fotó: Andrics Laci

Az új Hungarica-korong október 4-én jelent meg. A Blitzkrieg már a zenekar nyolcadik albuma, amin 12 tétel kapott helyet (továbbá bónuszdalként a tavalyi “Egyek vagyunk” Ossian-feldolgozáslemezen hallható Trianon).

A lemez különlegessége, hogy a banda egyre nagyobb lengyelországi rajongótábora kedvéért négy daluk is lengyel nyelven hallható.

Az eladási sikerlistán az album a címéhez illően szerepel – villámgyorsan pozíciót foglalt az élmezőnyben. Jelenleg az eladási mutatók szerint csak Ákos új albuma elűzi meg a Blitzkrieget.

A sikerhez az is hozzájárulhat, hogy a lemez egyik tételében – a Nem kapsz kulcsot című számban – az a Horváth Gabriella is visszatér a bandába, aki már 2008-ban is énekelt olyan kultikus dalokban, mint a „A SZABADSÁG betűi” „Büszkén és szabadon” vagy az „Adjon az Isten” !

A Hungarica 2006-ban készült legelső dala is rákerült az új lemez DVD-mellékletére, amit annak idején Nagy Feróval készítettek a zenekarral 1956 ötvenedik évfordulójára.

A produkció ráadásul nem akármilyen formát öltött, a dal koncertvideója nem más, mint

a Barba Negra Music Clubban rögzített “Mentes 50” születésnapi buli egyik olyan részlete, amely most, az 1956-os forradalom és szabadságharc nemzeti ünnepe előtt különleges aktualitással bír – most is, s most különösen is emlékezni hív minket.

1956 hőseire – mindannyiunk dicsőségére.

Aki kíváncsi a Hungarica villámháborús hadviselésére a színpadon, az a közeljövőben több koncerten is megajándékozhatja magát ezzel az élménnyel.

Hungarica-koncertek a közeljövőben:

November 9-e, Budakalász: RockHáz:https://bit.ly/2IUnp32

December 14-e, Sopron: Hangár: https://bit.ly/2oD7orH

December 27-e, Budapest: Legenda Sörfőzde Center: https://bit.ly/2Bq1ooT

Borítókép:

Az újra Horváth Gabriellával együtt felálló Hungarica

Forrás: www.hungaricamusic.hu/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában