dalszerzők napja

2019.10.17. 09:01

Akik nélkül nem dúdolhatnánk kedvenc dalaink

Az Artisjus kezdeményezésének célja, hogy nagyobb figyelem jusson a 13 ezer magyar dalszerzőre. Pénteken ünnepeljük őket.

Eger, 2019. május 31. Molnár Tamás énekes a Jetlag zenekar koncertjén a Feszt!Eger könnyûzenei fesztiválon a Bolyki-völgyben 2019. május 30-án. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A dalszerzők ünnepléséhez bárki csatlakozhat, ha saját közösségi oldalán egy posztban a #kösziadalt hashtag használatával mond köszönetet kedvenc zenéiért – közölte az Artisjus szerdán.

Legkedvesebb dalaink felvidítanak, inspirálnak vagy fontos pillanatok emlékét őrizik. Gyakran bele sem gondolunk, hogy ezeket a zenéket, dalszövegeket azok szerzőinek köszönhetjük, így az őket megillető elismerés is sokszor elmarad. Erre hívja fel a figyelmet a Dalszerzők napja alkalmából elindított #kösziadalt kihívás.

A kampányt támogató zenészek arra kérik a rajongóikat, hogy mondjanak köszönetet kedvenc daluk szerzőinek Facebookon és Instagramon a #kösziadalt hashtaggel, és hívjanak ki három embert, hogy tegyék ugyanezt.

Tavaly mások mellett Péterfy Bori, Freddie, Radics Gigi, Molnár Tamás és a Margaret Island állt az ügy mellé.

„Dalszerzőként szeretek más szerzőkkel együtt dolgozni, hiszen így több érzés és nézőpont kerülhet a dalokba.

Sokszor a dalszöveg írójának a legnehezebb a feladata: a dal hangulatán és stílusán túl az énekes által megálmodott témát is figyelembe kell vennie, úgy, hogy a közönség számára befogadható, de szakmailag is maradandó szülessen”

- idézte a kommüniké Radics Gigi énekes-dalszerzőt.

Évente mintegy 17 ezer új dal születik Magyarországon, az Artisjus adatbázisában jelenleg már több mint 280 ezer magyar mű szerepel.

Lábas Viki, a junior Artisjus-díjas Margaret Island énekese és egyik szerzője a Dalszerzők Napja kapcsán kiemelte: hálás azért, hogy a dalszerzői körük bővül és egyre több emberrel tudják inspirálni egymást, szövegírókkal, producerekkel egyaránt.

További információk: https://kosziadalt.hu/

Borítókép: Molnár Tamás énekes a Jetlag zenekar koncertjén a Feszt!Eger könnyűzenei fesztiválon a Bolyki-völgyben 2019. május 30-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában