folk-rock és világzene

2019.02.27. 10:38

Már elérhető a Madrass első klipje

A formáció a folk-rock és a világzene különleges kombinációját játssza, tagjai jelentős zenei múlttal rendelkeznek mind a népzene, mind az underground területén.

Forrás: Youtube

Megjárták a fontos fesztiválokat, zenéltek koncertszínpadokon és klubokban. A Karc FM rádió FolKarc című műsorában Bizse Ferenc látta vendégül a Madrass zenészeit.

„Vannak dalok, melyek után nem jár tapsvihar, sok pénz vagy magas kitüntetés, mégis fontos megszületniük. Úgy gondoljuk, hogy nekünk ilyen szerzemé­nyeink is vannak”

- mondják a 2007-ben alakult Madrass zenekar tagjai.

A Vihar után című vadonatúj klipjükről meséltek a zenészek, ez a zeneszám egyedülálló, vizuálisan még soha nem mutatták meg magukat ilyen módon – mondta Haraszti Bence.

A zenekar szimbolikája is benne van a klipben. A videóhoz semmilyen támogatást sem kaptak a tagok, önerőből készítették el. Szövegét Hricsovinyi Tamás írta.

„Segíts magadon, Isten is megsegít”

- vallják az együttes tagjai.

A legjobb tanács, amit a zenekar indulásakor kaptak, hogy csinálni kell. A Madrass név kiválasztása a véletlennek köszönhető: Madras egy indiai város, illetve az ott gyártott sokszínű félselyem szövet elnevezése.

A Madrass zenei stílusa nehezen meghatározható. Talán

leginkább a folk-rockhoz sorolható, de ezen az állításon semmiképpen sem a népdalokat vagy a népies műdalokat épp csak elektromos hangszereken előadó zenekart kell érteni.

A banda megszólalásában ugyan a rockzenekarokat idézi, de a számok felépítése, az elektromos hegedű szerepe és sokoldalú használata vagy akár csak a ritmusok is ennél jóval sokszínűbbek.

A Madrass tagjai különféle stílusú zenekarokból érkeztek, közös vonásuk a népzene iránti érdeklődés, amely sajátos ízt ad a közösen írt daloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!