tradíciók

2018.06.06. 11:32

Knézy Jenő: a mérkőzés hangulatát próbálom átadni, mint édesapám

Az M4 Sport egyik legrutinosabb kommentátora először közvetít majd labdarúgó-világbajnokságról.

Budapest, 2018. június 6. Knézy Jenõ, az M4 Sport tévécsatorna oroszországi labdarúgó-világbajnokságról tudósító kommentátora 2018. május 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Knézy Jenő a mostani vb nélkül is teljesnek érzi karrierjét, hiszen már a világ összes nagy sporteseményéről közvetített.

Egy valami azonban egy picit aggasztja a sportriportert: a logisztika. Knézy a beérkező hírek és előzetes információk miatt nagyon kíváncsi az utaztatásra. Nem kis távolságokat kell ugyanis utazniuk. Míg két éve, Franciaországban, az Eb-n vonattal egy-két óra volt a városok közötti távolság, a mostani vb teljesen más léptékű lesz.

„Ez az egy félelmem van és ez sajnos nem alaptalan”

– mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy édesapja, Knézy Jenő legendás sportújságíró 15 éve halt meg, az M4 kommentátora azt mondta az MTI-nek: apja azt javasolná neki, érezze jól magát a vb-n.

„Éljük meg az életet, ez volt az ő életfelfogása. Ha én nem élvezem, amit csinálok, akkor nem fogom tudni átadni a nézőknek sem a szenvedélyt. Édesapám a példaképem. Ő volt az a riporter, aki a legjobban át tudta adni egy-egy mérkőzés hangulatát és a mi szakmánkban ez a legfontosabb. Még akkor is, ha stresszes leszek a sok utazás miatt, akkor is muszáj lesz élvezni az ottlétet”

- hangsúlyozta Knézy Jenő.

A sportriporter nem örül annak, hogy a mérkőzéseken egyre több statisztikát ismertetnek a kommentátorok. Szerinte az a fontos, ami a pályán történik és nem az információdömping.

Knézy Jenő azt is elárulta, hogy legszívesebben Cristiano Ronaldóval készítene interjút, akivel kapcsolatban már van egy kellemes emléke.

„Itthon játszottunk vb-selejtezőt a portugálokkal, még a régi Népstadionban. A játékoskijáróban épp összetalálkoztunk. Előrántottam gyorsan egy papírt és kértem tőle egy aláírást. Ő szó nélkül dedikálta és nagyon pozitív benyomást tett rám. Kíváncsi lennék, most hogyan reagálna. Fantasztikus játékosnak tartom, a jelenkor legnagyobb futballistájának”.

A labdarúgó-világbajnokságot június 14. és július 15. között élőben az M4 Sport közvetíti.

Borítóképünkön Knézy Jenő, az M4 Sport tévécsatorna oroszországi labdarúgó-világbajnokságról tudósító kommentátora 2018. május 16-án.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában