Ég és föld között

2018.05.02. 10:31

Titkolta műtétjét Koncz Zsuzsa

Koncz Zsuzsa magánéletéről az elmúlt években igen keveset lehetett tudni: a hetvenes években vált el Boldizsár Miklós író-dramaturgtól, később szerelmi viszonya volt az Örkény Színház igazgatójával, Mácsai Pállal.

Budapest, 2018. április 15. Koncz Zsuzsa Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnõ beszél Zöldi Gergely Koncz Zsuzsa címû könyvének bemutatóján a budapesti Rózsavölgyi Szalonban 2018. április 15-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Fotó: Mohai Balázs

Az énekesnő elutasította műtétje után a mentőt, nem akarta, hogy médiaszenzáció legyen a betegségéből – írja a Borsonline legfrissebb száma.

Koncz Zsuzsa ma­gán­életéről az elmúlt években igen keveset lehetett tudni: a hetvenes években vált el Boldizsár Miklós író-dramaturgtól, később szerelmi viszonya volt az Örkény Színház igazgatójával, Mácsai Pállal. Az életét összefoglaló Album című könyvben Koncz számtalan titkot osztott meg a rajongóival, többek között, hogy szeretett kollégája, Cipő halálakor ágyhoz kö­tött beteg volt egy súlyos műtétet követően, amiről tudatosan nem akarta, hogy bárki is tudjon.

Én határozottan vágytam erre. Felmerült, hogy mentővel hozzanak haza a bokaműtét után, de azt mondtam: jaj, csak azt ne! Nem akartam, hogy ez beszédtéma legyen. Ép­pen ezért borzasztóan megviselt, ahogy a sajtó állandóan napirenden tartotta a Cipővel történteket, a kórházba kerüléstől egészen az utolsó pillanatig. Szomorú volt ezt látni, ettől még jobban megrázott az egész – fedte fel titkát a könyvében Zsuzsa, aki szerint Cipő már fiatalkorától kezdve komolyan foglalkozott a halállal.

Fotó: Fortepan

Úgy éreztem, hogy a dal, ami nálam volt – Tóth Kriszta Repülő című versére –, fájdalmasan pontos. Így utólag az ember már tisztán látja, hogy Cipőt fiatal éveitől egész életében mennyire foglalkoztatta az élet kivédhetetlen múlandósága.

Borítókép:Koncz Zsuzsa Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő beszél Zöldi Gergely Koncz Zsuzsa című könyvének bemutatóján a budapesti Rózsavölgyi Szalonban 2018. április 15-én.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában