Hangadó

2008.05.01. 20:48

Bemutatták, mi a lényeg: Extázis a félegyházi sportcsarnokban

A Republic előzenekaraként mutatkozott be a napokban a félegyházi sportcsarnokban az Extázis nevű zenekar. A formáció a nevéhez méltó hangulatot teremtett, előhangolva az estét.

Galambos Krisztina

- A zenekar három éve alakult egy baráti társaságból. Nagy Dénes (DNS) basszusgitárossal lett végleges a banda – kezdi mondandóját Gachal Gábor (Gahci) dobos. Utána, mint minden normális zenekar megkezdtük első albumunk előkészületi munkálatait. A bemutatkozó CD 2007-ben jelent meg Ennyi a lényeg címmel. Ez tizenkét dalt tartalmaz, és egy bónusztracket. Ezt megelőzően, 2006 áprilisában az Angyalok városa című számunkhoz elkészült egy videoklip.

- Milyen zenei előélete volt az együttes tagjainak?
- Szinte valamennyien több zenekarban is játszottunk korábban.

- Hogyan határolnátok be, milyen zenét játszotok?
- Minden korosztály számára hallgatható dallamos rockzenét. Már a kezdetektől úgy gondoltuk, hogy a zenénk a közönségért szól, értük játszunk.

- És hogyan fogad Titeket a közönség?
- Az album népszerűsítéseként egymást követték a lemezbemutató koncertek. Több sikeres zenekar előtt is lehetőséget kaptunk a bemutatkozásra. Több fesztiválon a mai napig visszatérő vendégek vagyunk. Úgy érzem, tetszik a közönségnek, amit csinálunk. De a szakmai elismerések sem maradtak el: a Génius tehetségkutató verseny döntősei voltunk.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Forrás: www.extazisweb.hu
[/caption]- A Republic mostani turnéján több állomáshelyen előzenekarként szerepeltek. Honnan jött ez a kapcsolat?
- A szólógitárosunk, Endi édesanyja régóta ismerte a Republicból Patai Tomit, aki Endi gyermekkori bálványa volt, miatta kezdett el gitározni. Endi anyukája tavaly megkereste Tamást, hogy a fiát a névnapján azzal szeretné meglepni, hogy elintézi: az Extázis játszhasson az egyik Republic koncert előtt. Tomi ebben maximálisan partner volt. Ezt követően egyre több Republic koncertre hívtak meg minket, ami számunkra nagy megtiszteltetés, és elismerés is. Úgy tűnik, év végéig még biztosan meg lesz ez az együttműködés.

- A mai zenei világban – úgy gondolom -, megfelelő menedzsmenttel is, de anélkül még nehezebb boldogulni. Ti hogy álltok ezzel?
- Endi édesanyja körülbelül egy éve kezdte ráncba szedni a dolgainkat, ő lett a menedzserünk. Rajta kívül még mellénk állt a Republic menedzserasszisztense, Nagy Tibor. Így most már – a két menedzser útmutatása alapján – biztosan sínre kerül a zenekar és a magyar zenei élet élvonalában fog tündökölni. Remélem, hogy még sokat fogtok rólunk hallani és azt is reméljük, hogy még sokszor jöhetünk Kiskunfélegyházára is játszani.

- Milyen terveitek vannak a jövőre vonatkozóan?
- A legfontosabb: szeretnénk egy szerződést tető alá hozni egy kiadóval.

Az Extázis tagjai:

Tuza Róbert (Robbie) - ének, akusztikus gitár

Nagy Balázs (Balage) – gitár

Szarka Endre (Endi) - gitár

Nagy Dénes (DNS) - basszusgitár

Gachal Gábor (Gachi) – dobok

További infók a zenekarról: www.extazisweb.hu
EXTÁZIS: ANGYALOK VÁROSA

Nagy Balázs (Balage) – gitár

Szarka Endre (Endi) - gitár

Nagy Dénes (DNS) - basszusgitár

Gachal Gábor (Gachi) – dobok

További infók a zenekarról: www.extazisweb.hu Forrás: www.extazisweb.hu -->

Címkék#Zene-rovat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!