Gazdaság

2016.05.04. 10:37

50 új munkahely - bővíti kecskeméti üzemét a Graboplast

Várhatóan nyár végére elkészül a Graboplast kecskeméti üzemének bővítése, miután a vállalat megkapta a 640 millió forint értékű fejlesztéshez az építési engedélyt - tájékoztatta a győri székhelyű padlógyár az MTI-t.

MTI

A Kecskeméten már meglévő parkettagyárhoz kapcsolódó 760 négyzetméter alapterületű lakkozóüzem épül. A fejlesztéssel egy olyan új felületkezelési technológiát vezetnek be, amelynek köszönhetően új típusú fa padlóburkolók gyártása indulhat el. A bővítéssel ötven munkahely jön létre a Kecskeméten jelenleg foglalkoztatott 175 dolgozó mellett.

A termelés felfutását követően mintegy tíz százalékkal, 1,7 milliárd forinttal növekedhet a Graboplast árbevétele.

A kecskeméti beruházás része annak a 8,7 milliárd forintból megvalósuló programnak, amelyhez a kormány egyedi kormánydöntés keretében három milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt. A fejlesztések célja a győri székhelyű vállalat exportpiacainak bővítése.

A speciális padlógyártás területén meghatározó, jelenleg Győrben, Kecskeméten és Tatabányán gyárral rendelkező Graboplast beruházási programjának legnagyobb eleme a Tatabányán 6,2 milliárd forintból felépült Grabo Design Padlógyár, amelyben olyan új technológiával előállított különleges padlóburkolók készülnek, amelyek piaca világszerte tíz százalék feletti növekedést mutat.
    A Grabopalst Zrt. tavaly 18 milliárd forintos érbevételt ért el, amely három százalékkal haladta meg az előző évit. A vállalat árbevételének kilencven százaléka exportból származik. Adózott nyeresége több mint kétszeresére, 467 millió forintra nőtt 2015-ben.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!