Gazdaság

2015.02.25. 06:01

Méretes pontyok kerülhetnek horogra

Méretes pontyból telepítettek 25 mázsát tegnap a Kiskunsági- és a Fűzvölgyi-főcsatornákba.

Popovics Zsuzsanna

Idén ez volt az első haltelepítést a Bács-Hosz kezelésében lévő vízterületeken. A háromnyaras, pikkelyes pontyokból öt helyszínen engedtek 5-5 mázsát az öntözőcsatornákba: Kígyós-csatorna, Akasztó, Tass, Solt, Dunavecse.

– A Kunsági Öntöző Főcsatorna három helyszínére összesen 15 mázsa, míg Fűzvölgyi Öntözőcsatorna két pontjára 10 mázsa pontyot viszünk kollégáimmal – mondta el lapunknak Kovács Sándor, a Bács-Kiskun megyei Horgászegyesületek Szövetsége ügyvezető elnöke. – Szajolból való a halállomány, a szép pontyok között akad 2-3 kilogrammos is. Ez a hét volt az első alkalom, hogy jégmentessé váltak a vizek, megfelelő az oxigéntartalom is. A vízszint szemmel láthatóan alacsonyabb az átlagosnál, ennek az belvízkészültség az oka. Az időjárástól függően az elkövetkező 1-2 héten belül tervezünk haltelepítést a két holtágba is (Szikrai Holt-Tisza, Alpári Holt-Tisza. Ezzel is igyekszünk meghozni a horgászok kedvét a horgászathoz. A telepítések a halászati hatóság által jóváhagyott halgazdálkodási tervünk alapján történnek.[caption id="" align="alignleft" width="430"] Ritka szép pontyok úsztak el az öntözőcsatornákba
[/caption]

Az ügyvezető hozzátette, bevételeikhez mérten egész évben folyamatos lesz a haltelepítés, ezek helyéről, idejéről a megyei szövetség honlapján is tájékozódhatnak a horgászok. A horgászegyesületeknél is zajlik az élet, melyek az év eleji időszakban tartják szokásos közgyűlésüket. Az elkövetkező hétvégén is legalább öt településen gyűlnek össze az egyesületi tagok, hogy meghallgassák az elmúlt évi beszámolót, illetve megvitassák az idei terveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!