Gazdaság

2014.12.12. 16:42

Egyesület alakult a majsai kistérség gazdaságának fejlesztésére

Címkék#Kiskunmajsa

A kistérség gazdaságának élénkítése az egyik fő célja az egy hete életre hívott Kiskunmajsa Kistérségi Gazdaságfejlesztési és Munkahelyteremtő Egyesületnek.

Tapodi Kálmán

A szervezet a helyi gazdaság szereplőit szeretné jobban bevonni a térség fejlődésébe, együttműködve a helyi önkormányzatokkal. A vállalkozói igényekhez igazított szakképzés és felnőttképzés is bekerült a célok közé.
Az  alakuló ülésén jelen lévő Lezsák Sándor országgyűlési képviselőt az egyesület tiszteletbeli elnökévé választották. Az elnöki posztot Patkós Zsolt, Szank polgármestere tölti be, alelnökké választották Szikora Gyulát, a Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatóját, a titkár pedig Bozóki Tamás kiskunmajsai vállalkozó lett.

A közelmúltban megalakult egy másik szervezet is, melynek szintén hasonlóak a célkitűzései, mint a munkahelyteremtő egyesületnek. A járás polgármesterei alkotta kistérségi tanács által létrehozott Fejlesztési Iroda januárban kezdi meg működését. Jelenleg a helyi önkormányzatok gazdaságfejlesztési terveit és a projektötleteket összegzik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!