Gazdaság

2013.12.10. 11:19

Fokozottan ellenőriz a NAV a karácsonyi időszakban

A NAV az ünnepek idején fokozottan ellenőrzi a nagy forgalmú kereskedelmi és vendéglátóhelyeket, piacokat és közterületeket.

baon.hu

Az év végi akció célja a karácsonyi vásárok, fenyőfaárusok, halárusítók, téli sportokhoz kapcsolódó szolgáltatók, szépségszalonok, az ünnepek idején keresett termékeket árusítók, valamint a népi hagyományokhoz kapcsolódó szolgáltatást nyújtók ellenőrzése. A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét vizsgálják - derült ki a . Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményéből.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a legtöbb szabálytalanságot a foglalkoztatottak bejelentésénél tapasztalták, ahol minden második esetben mulasztást tártak fel az adóellenőrök, míg a próbavásárlások során minden ötödik árus követett el valamilyen szabálytalanságot. A Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóság a tavalyi karácsonyi időszakban csaknem 7 millió forint bírságot szabott ki.

A vállalkozások a kitelepüléseken való árusítással kapcsolatban a NAV ügyfélszolgálatain kaphatnak felvilágosítást, vagy a www.nav.gov.hu oldalon, az információs füzetek menüpontban tájékozódhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!