Gazdaság

2013.12.04. 16:12

Díjat kapott a soltvadkerti vállalkozó

Címkék#soltvadkert

A múlt heti kecskeméti Megyei Príma Díjkiosztó gálán megyei vállalkozók is elismeréseket kaptak a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének megyei szervezetétől.

Barta Zsolt

Az év termelő vállalkozója elismerést Versegi János megyei elnöktől és Dávid Ferenc főtitkártól a soltvadkerti Materiál Plastik Kft., ügyvezető igazgatója, tulajdonosa Garami Zoltán vehette át. Az ünnepi méltatóban elhangzott, hogy a céget 1989-ben alapították egy fóliafúvó extruder vásárlásával és négy fővel. A Materiál-Plastik Kft. fennállása óta a folyamatos fejlődést tűzte ki célul. Fő profilja polietilén (PE) alapanyagból csomagolóanyagok előállítása, melyek elsősorban: táskák, tömlők, síkfóliák, zsugorfóliák, és ezek fotóminőségben nyomdázott változatai.

A sikeresen működő vállalkozás a megye nagyobb adófizetői közé tartozik. Az elmúlt években több Európai Uniós pályázattal bővítették az üzemet és fejlesztették gyártási technológiájukat. Szakterületükön hosszabb ideje a hazai piacvezetők közé tartoznak. A jelenlegi piaci pozíciójukat külföldi tőke bevonása nélkül, a Magyarországon is piacot szerző nemzetközi műanyagipari cégekkel versenyezve sikerült teljesen magyar családi tulajdonú cégként kivívniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!