Gazdaság

2013.12.10. 18:26

A bevétel ötödét fejlésztésre fordítja a vállalkozás

Címkék#Jánoshalma

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Bács-Kiskun Megyei Innovációs Díjat adományozott a jánoshalmi Renner Bt. cégvezetőjének, Renner Tibornak a napokban tartott évzáró küldöttgyűlésen Kecskeméten.

Barta Zsolt

A cég olyan családi vállalkozás, mely a Duna-Tisza köze egyik gazdaságilag leszakadó kistérségében termel, a környék egyik legnagyobb munkaadója. A családi vállalat nyugat-európai általános, gépipari piacokra exportál fém- és gumiipari alkatrészeket. A vállalkozás évről évre csaknem 20 százalékkal növeli az árbevételét, az alkalmazottak száma hamarosan eléri a kétszázat.

Dr. Renner Tamás, Renner Tibor cégalapító fia, aki műszaki igazgató, lapunknak elmondta, hogy jövőre új csarnokkal bővül a termelés, újabb 10-15 személynek biztosítanak munkalehetőséget. Szerszámkészítőkkel, cad-cam technikusokkal, illetve betanított munkásokkal bővítenék a termelést. A cégalapító fia a gumi-fém kötés fizika-kémiai részleteiről írt disszertációját védte meg az idén. A Renner család két cégének az árbevétele az idén két milliárd forint körül alakul, ennek meghatározó részét – csaknem négyszáz millió forintot – azonban idén a termelésbe visszaforgatta.

Az ingatlan-beruházás mellett egy új, japán gyártású Mazak lézervágó berendezést vásároltak nemrég 180 millió forintért, amelynek segítségével igen gyorsan nagy pontosságú gyártást tudnak elvégezni. A következő évek terveivel kapcsolatban Renner Tamás elmondta: a piaci konkurencia miatt a termelést folyamatosan fejleszteniük kell. Kidolgozott tervekkel várják a következő hétéves uniós pénzügyi ciklust. Bíznak abban, hogy a kormány a brüsszeli pénzek több mint hatvan százalékát a hazai kkv-k fejlesztésére szánja majd. A családi cégcsoport ezekre a pályázati kiírásokra számít, s közel egymilliárdos fejlesztésre készül 2020-ig. A fejlesztések eredményeként a kistérség ipari innovációs központjává fejlődhet a családi cégcsoport.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!