Gazdaság

2013.12.03. 22:17

A bankok már fogadják az ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozatokat

A februártól havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt igénylő ügyfelek fogadása, nyilatkozataik felvétele megkezdődött és rendezett keretek között folyik az MTI által kedden megkérdezett bankoknál.

MTI

A havi kétszeri - legfeljebb 150 ezer forint - ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget igénylőknek december elsejétől van módjuk arra, hogy nyilatkozzanak a bankoknál. Az ügyfelek legkorábban februárban élhetnek majd az ingyenes szolgáltatással.

Az MKB sajtóosztályán az MTI érdeklődésére kedden elmondták: bár az ingyenes készpénzfelvétel feltételeiről érdeklődők közül már az első másfél napon is többen megfordultak a bankfiókokban, a kedvezmény igénybevételéhez szükséges nyilatkozatot egyelőre háttérbe szorítja az adventi időszak: az ünnepi készülődés szezonalitása ugyanis már javában érezhető, elsődlegesen a fedezetlen hitelek iránti kereslet élénkülésével.

Az OTP Bank ügyfelei között is vannak már olyanok, akik érdeklődtek a díjmentes készpénzfelvételi lehetőség iránt. A fiókokhoz emiatt forduló ügyfelek kiszolgálása nem okoz fennakadást a szokásos ügymenetben - közölte a hitelintézet.

Az OTP Bank fiókjaiban egyébként külön ügyintézőket állítottak munkába erre a feladatra - derül ki a bank honlapján közzétett tájékoztatásból, amely szerint a nyilatkozattal kapcsolatos ügyintézésre külön sorszámot kapnak az ügyfelek. A nyilatkozatot nemcsak a bankfiókokban, hanem az OTPdirekt internetbanki felületén is meg lehet tenni.

A bank azt javasolja ügyfeleinek, hogy a bankfiókba hozzák magukkal azt a bankkártyájukat, amelyikkel szeretnék igénybe venni a havi két díjmentes készpénzfelvételt, és szükség lehet személyi azonosságot igazoló fényképes okmányra is. Az OTP felhívta a figyelmet arra, hogy első alkalommal 2013. december 1. és 2014. január 20. között van lehetőség nyilatkozatot tenni, illetve ezt követően, minden hónap 20-ig lehet nyilatkozatot adni a banknál, amely alapján a következő naptári hónapban már jogosult lesz az ügyfél a díjmentes készpénzfelvételre.

Az UniCredit arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a bank call centere és fiókjai is nagy érdeklődésről számoltak be, és már fogadják a konkrét jelentkezéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!