Gazdaság

2013.12.04. 15:20

2,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene

Idén októberben az első gyorsbecslés szerint 2,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.

MTI

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 1,2 százalékkal emelkedett az értékesítés volumene októberben a szeptemberi 0,4 százalékos visszaesés után.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem 3,3 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest a szeptemberi 0,1 százalékos növekedés után. A több mint 3 százalékos emelkedés hosszú idő óta a legmagasabb érték, ennél nagyobb bővülés a nem-élelmiszer termékeknél legutóbb 2011 decemberében volt.

Az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,7 százalékkal emelkedett az értékesítés volumene az év tizedik hónapjában; az értékesítés bővülése augusztus óta gyorsul: az utolsó nyári hónapban 1,6, szeptemberben 3,1 százalékkal nőtt.
A KSH az októberi kiskereskedelmi forgalomra vonatkozó második előzetes becslését december 20-án teszi közzé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!